Szolgálati közlemény

2017. július 11.


A Generális Rock Band és Rozsi László, gitáros útjai elválnak. A következő két bulinkon Kuptsulik Tamás helyettesíti, akinek nem ismeretlen a zenekar repertoárja.

Szabó Gyula Győző a Magyar Lovas Színház Komárom tagja

2017. április 10.


Örömmel és természetesen büszkén tudatjuk a zenekar életét figyelemmel kísérőkkel, hogy énekesünk Szabó Gyula Győző a mai naptól - a Generális Rock Band és más színházi elfoglaltságai mellett - megkezdte a próbákat a Magyar Lovas Színház Komárom kötelékében, a társulat 2017. évi premier darabjában. A darab címe Háry János, műfaja népi ihletésű rockopera. Írta Márkos Attila, zenéjét szerezte Barcsik Valéria. A színház honlapja a következőket írja a műről:

"A Magyar lovas Színház Komárom 2017 premier darabja. Garai János a vén obsitos történetét dolgozta át és gondolta újra Márkos Attila kifejezetten a lovas színház számára. Háry figurája és a kor, melyben játszódik megőrzi eredetiségét, de egyszer csak egy új fordulatot vesz. Néha mintha napjaink valósága belekerülne a történetbe persze mindez az 1700 -800 századforduló idején. Várjuk a jól ismert cselekményeket, csak valahogy mindig másképp lesz a végük, mint amire számítottunk. Vidámság, humor, szomorúság és természetesen az erkölcsi tanulság sem hiányozhat a végéről. Barcsik Valéria csodálatos és rendkívül változatos zenéje néha könnyeket csal ki az ember szeméből. A teljesen új díszletek egy mesekönyv lapjait elevenítik fel. Természetesen ott lesznek a huszárok, fogatok, a csaták és a magányos lovasok is. Kiváló színészek, énekhangok és nagyszerű karakterek. A Háry János jó és tanulságos mese az egész család számára. Szívből ajánljuk!"

Mi, a zenekar többi tagja is szívből gratulálunk Gyulának a szerep elnyeréséhez és szurkolunk, hogy énekesünk egy megfelelően nyugodt pacit fogjon ki magának!

Új fejezet a zenekar életében

2017. március 20.


2017. március 18-án új fejezet kezdődött a zenekar életében. Első bulinkat tartottuk az új felállásban azzal az eredménnyel, hogy a Vezér Music Club tulajdonosa helyben "visszatapsolta" az egész esti programot május 19-ére. Mi pedig örömmel fogadtuk el a felkérést. Laci és Gyuszkó bemutatkozására így egy remek hangulatú fellépés keretében került sor, mely érdekében nevezettek igen sokat tettek. A nagy bulin (szigorúan kisbetűvel, hiszen a nagybetűs egyszeri és megismételhetetlen) új dalként elhangzott a Szabadnak születtem (nyitó számként természetesen, hűen a hagyományhoz), az Emelj fel a szívedig és a Vén csavargó halála.

Új énekes?

2017. február 1.


Birky kilépését követően Jenő felhívta egy régi énekes barátját, hogy mi lenne ha...? Eme barát elfoglalt hivatásos előadóművész, musicalekben, rockoperákban énekel, ismert rockzenekar invitálását is hárította már el sűrű programja miatt. Nagy reményt így nem tápláltunk a csatlakozásával kapcsolatban, ám mégis sikerrel jártunk. Hangi adottságai lehetővé teszik, hogy tovább haladjunk a megkezdett úton, a magyar rockzene hőskorából merítve műsorunk már ismert és új dalait.

Új tag érkezik

2016. december 15.


Miután Kuptsulik Tomi 2016. novemberében bejelentette, hogy a 2017. év márciusa vízválasztó lesz életében és mérsékli zenekari elfoglaltságait, megkerestük Rozsi Lacit, hogy van-e kedve a közös zenéléshez. Igenlő válasza után megkezdtük az ő "beépítését" a zenekarba. Személye nem volt ismeretlen, hiszen Koltai Laci régi harcostársáról van szó, akivel korábban is muzsikált már együtt. Rutinos zenész, zeneszerző, a zenei effektek nagy ismerője, lelkes kísérletező. Vidám és kedves fickó, akivel jól és könnyen lehet dolgozni.