Szabó Gyula Győző – ének

Erdélyben, Szászrégenben születtem. 14 évesen találkoztam először Illés Lajossal, akit elhunytáig atyai barátomként és mentoromként tisztelhettem. Az ő személyisége jelentős hatást gyakorolt zenei fejlődésemre. 1998-tól Dévai Nagy Kamilla Krónikás Zenetanodájában tanultam, majd Hűvösvölgyi Ildikó biztatására felvételiztem és diplomát szereztem a Madách Színház musical stúdiójában.
Énekesként, színészként, előadóművészként vagyok hallható és látható elsősorban a Madách Színházban, de játszom – többek között - az Egri Csillagok című történelmi musicalben, és az 1849 – Volt egy szabadságharc című rockoratóriumban Kalapács Józseffel és Tóth Renivel. Énekelek népdalt, operettet és rockot is, 2017. február 1-jétől vagyok a Generális Rock Band frontembere.

Szabó Veronika – ének

6 éves korom óta énekelek. Eleinte kórusban, majd különböző magán-énektanároknál musical, táncdal és pop-rock szakon tanultam. Az első zenekaromhoz 22 éves koromban csatlakoztam vokalistaként, ami egy saját számokat játszó dallamos rock zenekar volt. A férfi főénekes mögött 3 szólamú lányvokál középső tagjaként énekeltem. Azóta is nagyon szeretem, ha több hang több szólamban együtt énekel. Később egy másik rock zenekarban ketten énekeltünk egy férfi énekessel, felváltva, duettben és egymásnak vokálozva. Majd elfogadtam egy norvégiai lehetőséget, hotelek bárjában énekelni főállásban. Ez leginkább show jellegű zenekar volt, a 70-es, 80-as, 90-es évek pop és diszkó slágereivel. Utána még pár évig éltem főállású énekesként, party zenekarokban, rendezvényeken, esküvőkön, éttermekben, hotelek bárjában léptem fel. Gyermekeim születését követő szünet után 2016. szeptembere óta ismét énekelek, a Generális Rock Band színeiben.

Koltai László – basszusgitár

1984-ben fogott először basszusgitárt a kezébe, amit azóta sem tett le. Legelső zenekarát Kiss Kornéllal együtt alapították meg, aki egy rövid ideig a Generális színeiben dobolt. Számos csapatban megfordult ezután, ezek közül néhány:
"Amulett" zenekar (nem a mulatós!) amiben együtt játszott Szabó Veronikával aki azóta szintén a Generálisban vokálozik.
"Attila és barátai" ahol Birkás Attila volt az énekes!
"Staccato" funky-jazz-rock csapat. Itt szintén egy ismerős arccal zenél együtt, név szerint Rozsi László.
"Grant" zenekarban Fegyverneki Attilával húzott le 7-8 évet.
2014 augusztusa - a Generális Rock Band második formációjának indulása - óta a zenekar tagja, zenei vezetője, így minden hamis hang felelőse.

Kiss Kornél – dob, ütős hangszerek

Pályafutásom 1984 környékén kezdődött, amikor is véletlenül belekeveredtem egy házibuliba. Volt ott egy dobfelszerelés. Nagy barátságba kerültünk, a hangszer és én. A házigazdát Sramkó Jánosnak hívták, aki később a tanárom is lett. Még ebben az évben Koltai Lacival alapítottunk egy zenekart, mondván megváltjuk a rock-ot. A sors úgy hozta, hogy abbahagytam a zenélést hosszabb időre, de ezt nem lehet abbahagyni. Most ismét a Generális Rock Bandban játszom. Köszönet a tagoknak.

Fegyverneki Attila - billentyűs hangszerek

1999-ig kisebb-nagyobb próbálkozások ilyen-olyan formációkban Miskolcon, kalandozás a legkülönfélébb műfajokban, ismerkedés a hangszerekkel, hangtechnikával és jó borokkal :) Majd jött a költözés, és természetesen a zenekar keresés. Ekkor sodort a szél a Grant nevű bandába, ahol Koltai Lacával együtt 99-től 2007-ig játszottunk együtt. Azóta is szünet nélkül edzem magam (Virgo, Pixl, Sade Tribute Band..)
Cucc: Nord Stage 2 EX
A tökéletes partner. Nincs olyan feladat vagy eszement ötlet, amit ne tudna remekül produkálni.
Ez egy hosszú házasság lesz :)

Széll Jenő – gitár

Szerencsés korban jártam általános iskolába (kizárólag zenei szempontból volt szerencsés!), amikor minden napra jutott egy-egy „csoda”. Egyszer a Black Night-ot, máskor a Satisfaction-t hozta be valaki Polimer magnókazettán. Tisztán emlékszem arra a napra is, amikor a Piramis Erotika című lemezéről – még a megjelenés előtt – leadta a Petőfi rádió az Emelj fel a szívedig című dalt melyet rögzítettem, és egyik barátomtól a másikig rohantam az Óbudai lakótelepen, hogy ők se maradjanak ki az eufóriából. És persze a Led Zeppelin, „amelynél nincs feljebb” (Schuster Lóránt). Középiskolában barátommal, padtársammal alakítottuk meg az első zenekart, amelyben gitároztam. Ő egyébként 1996 óta a Pokolgép basszusgitárosa. Fiatalkori hivatásom, mely az év nagy részében külföldre szólított, nem tette lehetővé a zenekarozást, így hosszú évekre kiestem ebből a közegből. 2014 márciusában mesterem és barátom Száraz Miki javaslatára megalapítottuk a Generális Rock Band nevű bandát. 2014 júniusáig létezett a GRB első formációja, majd augusztustól a már koncertező csapat. Közben igyekeztem bepótolni az elmulasztott éveket és büszke vagyok arra, hogy különböző stílusokban tanulhattam Vargha Robitól (még a 80-as években), Száraz Mikitől, Czifra Mikitől, Rák Bélától.

Rák Béla Gyula – gitár

Okleveles gitárművész - tanár. A budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola elvégzése után - ahol gitártanár - kamaraművészi diplomát szerzett - a bécsi Zeneakadémia, az Universität für Musik und darstellende Kunst Wien koncertosztályán diplomázott és a Magister Artium akadémiai fokozatot kapta tanulmányai befejeztével. Jelenleg Ausztriában, a bécsi Zeneművészeti Egyetem (Universität für Musik und darstellende Kunst Wien) Népzenekutató és Ethnomuzikológiai Intézetében (Institut für Volksmusikforschung und Ethnomusikologie) és a bécsi Egyetem (Universität Wien) Európai Ethnológiai Intézetében (Institut für Europäische Ethnologie) írja PhD doktori disszertációját a burgenlandi magyarok zenei hagyományairól. Fontosabb eredmények: 1983: I. Budapesti Gitáros Seregszemle: Döntő 1991: Budapesti Gitárverseny: Második helyezés 1991: V. Országos Zeneiskolai Gitárverseny, Vác: Második díj, különdíj, mint legjobb kortárszenei előadó 1995: „Alhambra” Gitárverseny, Magyarország: Harmadik helyezés 1999: a Petőfi Rádió által rendezett „Viva” nemzetközi latinzenei fesztivál: Legjobb szólista és legjobb gitáros (CD felvétel) Képviselet: A 2009-es évtől Rák Béla a kanadai Godin gitárok és a német Axon gitárszintetizátorok magyarországi endorsee-ja.